dimarts, 29 de març de 2011

He decidit ser especulador


Vaig a fer inversió-ficció: especularé en divises, ho faré amb el yen japonès. Com que calculo que les indemnitzacions de les companyies asseguradores japoneses seran elevades i això les obligarà a comprar yens, si soc prou ràpid puc comprar yens baratos i vendre'ls barats. Genial oi? així em puc fer ric. Si, ja se que pot tenir "efectes colaterals", si el yen puja els japonesos no podran exportar i això ara mateix és el que més necessiten per reactivar la seva economia però, no puc tenir remordiments per que jo he decidit ser especulador.

També compraré accions d'empreses. Quan cregui que poden anar malament o quan em cansi vendré les accions. Com que jo he venut les accions sense cap motiu aparent, el meu veí especulador del costat també ven, i l'altre també ven, i l'altre, i l'altre, ... per que la borsa funciona així: quan un córrer a vendre ningú pregunta realment si hi ha perill, tothom es posa a córrer, ven. I tant em farà que les empreses per "recuperar la confiança dels mercats" anunciïn l'acomiadament de centenars de treballadors. M'és igual per que no tinc remordiments jo he decidit ser especulador.
També puc especular amb petroli. Amb tota aquesta història de la guerra a Líbia el preu del petroli pujarà, llavors també s'incrementarà el preu dels biocombustibles i si jo tinc contractes de compra futura de blat de moro em faré ric!. Si, ja se que el blat de moro és font de gas-oil per uns i de menjar pels altres; i si, ja se que fent això faig que el preu del menjar pugi, que hagi gent que li sigui difícil la subsistència però no puc tenir remordiments per que jo he decidit ser especulador.
Especular: el negoci més segur del món per aquell qui ho fa, i el més perillós per la resta.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Quizás todas las lacras de la humanidad (incluídos el capitalismo o la religión) puedan resumirse en una: la falta de escrúpulos.
A ver si nos estinguimos de una vez, que nos lo merecemos con creces.

El Merengón

Cris Pérez ha dit...

Eeeeh! COm ja et vaig comentar, també pots invertir en algun banc que segur que no s'ensorra, rebrà el nostre finançament i suport de mans de les administracions!!!

Una altra opció és invertir en energies renovables, que sense cap mena de dubte, acabaran de rebentar tots aquells territoris que ja de per sí estaven ensorrats per poder acabar de subministrar a les grans metropolis!!!

Aixxx! És que ja saps que m'accelero...

Gràcies!